Cellulite

 

Cellulite, ook wel sinaasappelhuid genoemd, ontstaat wanneer het aantal vetcellen in het onderhuidse bindweefsel toeneemt waardoor een vernauwing van de bloedvaten wordt veroorzaakt. Door een slechte bloedcirculatie en een verstoorde vochtafvoer kunnen vet, afvalstoffen en vocht steeds moeilijker worden afgevoerd. Hierdoor verhardt het bindweefsel en ontstaat er een bobbelige huid die bovendien putjes vertoont, de zogenaamde sinaasappelhuid.
Cellulite komt vooral voor op de billen en de bovenbenen, maar in sommige gevallen ook op de buik of zelfs de bovenarmen.

 

Bij Skin+ hebben we hier de gepaste oplossing voor, enerzijds hebben we E-Fit, met dit snelle en efficiënte trainingsprogramma voor figuurcorrectie werkt u een buikje, love handles, cellulitis of babykilo’s weg in slechts 2x20 minuten per week!

E-Fit bestrijdt cellulitis door lagere diepte-impulsen uit te sturen naar het vetweefsel, die de bloed- en lymfecirculatie verbeteren en zelfs uw metabolisme boosten. Uw lichaam voert afvalstoffen beter af en is optimaal gezuiverd. Al na enkele sessies ziet u resultaat!

Wil je een gratis proefsessie? Boek online!

 

Anderzijds hebben we manuele therapieën, zoals de Slimming Wrap Treatment en de Green Peel Body Energy Treatment.

FAQ's

 

Wat is de Slimming Wrap Treatment?

 

Met deze Body Science Slimming Wrap Treatment kan het uiterlijk van cellulitis worden verbeterd. De huid krijgt meer kracht en het silhouet ziet er steviger en gladder uit.

Dr Schrammek Body Science, afslankverbandbehandeling .. bestaat uit een combinatie van een zachte huidpeeling, het aanbrengen van producten die huidverzorgings- en ontgiftende ingrediënten bevatten een huishoudfolie en gespecialiseerde massagetechnieken.

Metingen voor uw probleemgebieden worden bij aanvang uitgevoerd.

De behandeling begint met het afpellen van de huid op het probleemgebied, het zorgt voor een betere penetratie van de daarna aangebrachte producten, geeft de huid opnieuw structuur en stimuleert de bloedstroom naar het gebied dat nodig is voor de activiteit van cellen die verantwoordelijk zijn voor de productie van collageen en elastine.

De gespecialiseerde massagetechniek zorgt voor een betere ontgifting, stimuleert de stofwisseling en verlicht spanningen.

Het belangrijkste voordeel is een optimale opname van ingrediënten, die helpen bij uw afslank- en cellulitisdoelen, waardoor de huid steviger en gladder wordt – en u voelt en ziet inderdaad het verschil in de dagen die volgen

Ingredienten:

= Gember : vanwege zijn vaatverwijdingseigenschappen
= Guarana : rijk aan antioxidanten, bevordert gewichtloosheid, verbetert het uiterlijk van de huid en nog veel meer voordelen
= Spaanse peper en mosterdspruit : ontgiftend, verbetert de elasticiteit

Wil je deze behandeling boeken? Reserveer online!

 

Wat is de Green Peel Body Energy Treatment?

Deze behandeling wordt toegepast bij striemen, verslapte huid, versterking van het bindweefsel en cellulite. Deze intensieve kruidenbehandeling zorgt eveneens voor een intensieve gladmaking en stimulatie van het metabolisme. 

Getuigenis van Sofie Wauters:

’Na mijn zwangerschappen bleven er redelijk wat striemen achter. Gelukkig kon Saar helpen. Door de green peel werden de striemen niet enkel fijner, de huid er rond werd ook terug een pak strakker. Het resultaat was zo goed dat ik het zelfvertrouwen had om mijn tattoo bij te werken en uit te breiden.’

 

 

Wil je deze behandeling boeken? Reserveer online!

 

Bijkomende tips om cellulite te verminderen:

 

  • Eet gezond, gematigd en gevarieerd. Aangezien cellulite veroorzaakt wordt door vetcellen, kun je dit gevoelig verminderen door je voeding aan te passen. Het vetweefsel in ons lichaam ontstaat immers vooral door wat we eten. Door gezond, gematigd, gevarieerd en uitgebalanceerd te eten, met voldoende groenten en fruit, volkorenproducten, vis en noten, zaden en pitten op het menu, kun je cellulite bestrijden en helpen voorkomen.

 

  • Drink voldoende. Door voldoende te drinken, en bij voorkeur mineraalwater, zorg je voor een gezonde vochthuishouding en daardoor een optimale doorbloeding en ontgifting. Hoe meer water je drinkt, des te meer afvalstoffen uit je lichaam verdwijnen.

 

  • Neem voldoende lichaamsbeweging. Ook lichaamsbeweging stimuleert de doorbloeding en de afvoer van afvalstoffen. Bovendien wordt de vetverbranding gestimuleerd tijdens het sporten. En je krijgt er een gespierder en strakker silhouet door, wat mooi meegenomen is.

 

  • Ontstress. Stress veroorzaakt hormonale veranderingen die een rechtstreekse impact hebben op je huid. Hierdoor kan het vetpercentage toenemen en de productie van groeihormonen worden afgeremd. Dus ook om cellulite te bestrijden is het belangrijk om te zorgen voor voldoende ontspanning. Ook een goede nachtrust is hierbij erg belangrijk.

 

  • Verfijn je huidbeeld met een peeling. Je huidbeeld verfijnen met een milde, natuurlijke peeling helpt om de dode huidcellen te verwijderen en stimuleert de circulatie. We adviseren om dit minstens 2 maal per week te doen. Bij skin+ kan je terecht voor een intensieve kruidenpeeling, Green Peel. Je zal snel al een hele verandering van de zone voelen.

 

  • Masseer. Door je benen, billen en eventueel andere zones waar cellulite voorkomt regelmatig stevig te masseren, worden de vetten in het onderhuids bindweefsel regelmatiger verdeeld, waardoor het sinaasappel-effect vermindert. De temperatuursverhoging in het lichaamsweefsel helpt vetophopingen afbreken, terwijl de verbeterde doorbloeding zorgt voor de afvoer ervan. Een nog beter effect bereik je wanneer je tijdens de massage gebruik maakt van een natuurlijke olie die het bindweefsel verstevigt en de huid gladder maakt. 
    Bij skin+ kan je ook kiezen voor een pakking die voorafgegaan wordt door een intensieve massage. Voor hele mooie resultaten kies je eerst voor een peeling gevolgd door een pakking.