LED-therapie

Wat is LED therapie?

Celluma lichtherapie verbetert de gezondheid van uw huidcellen om op deze wijze huidveroudering tegen te gaan, pijn te bestrijden en actieve acné te gaan bestrijden. De energie wordt gebruikt om de cellulaire prestaties te verbeteren. Fototherapie staat bekend om zijn helende en ontstekingsremmende eigenschappen en heeft een verscheidenheid aan toepassingen op veel medische gebieden.

- Anti-ageing: Het rode  LED licht werkt met een golflenge van 640 NM in op de verouderende huid. De productie van collageen en elastine wordt gestimuleerd waardoor fijne lijntjes en rimpels verminderen.

- Verbetering teint, textuur en helderheid van de huid

- Enorme herstellende en kalmerende werking

- Bestrijding bij acne: het blauwe LED licht werkt met een golflenge van 465NM in op de door acné geinfecteerde huid. De antibacteriële en ontsteking-remmende werking gaan de actieve acné onder controle brengen. De huid wordt hersteld in zijn natuurlijke conditie en ziet er opnieuw gezond uit !

Ideaal in kuurvorm!

 

Hoe het werkt

Op dezelfde manier als planten chlorofyl gebruiken om zonlicht om te zetten in plantenweefsel, kunnen lichtintensieve diodes (LED’s) met hoge intensiteit die specifieke, bewezen golflengten van licht gebruiken, een natuurlijk biostimulerend effect in menselijk weefsel veroorzaken.

 

FAQ's

1. Is het veilig?

LED-therapie is klinisch bewezen veilig te zijn. Er zijn weinig contra-indicaties voor het gebruik van LED-therapie (Low Level Light Therapy) en de meeste klanten kunnen veilig genieten van de voordelen. Voor bepaalde contra-indicaties kunt u met een schriftelijke toestemming van uw specialist een behandeling krijgen.

 

2. Wanneer mag het niet gebruikt worden?

 • epilepsie
 • als u “fotosensitief” bent, tenzij u toestemming hebt van de specialist. Sommige aandoeningen en medicijnen kunnen lichtgevoeligheid veroorzaken. Fotosensitiviteit kan een bijwerking zijn van bepaalde kankerbehandelingen, zoals chemotherapie of radiotherapie.
 • als u lichtgevoelige medicijnen gebruikt zoals: Benzolperoxide, Salicylzuur, anti-schimmel medicatie, MTX, anti-depressiva, Sint Janskruid, Roaccutane, bepaalde antibiotica of schildkliermedicatie. Vaak is het al voldoende 5 dagen deze medicatie te stoppen alvorens een behandeling te ondergaan.
 • als u kanker heeft of behandeld wordt tegen deze ziekte.
 • als u steroïde medicijnen gebruikt zoals cortisone.
 • als u met bepaalde auto-immuun ziekten kampt zoals Lupus Erythematose of Albinisme.
 •  bij zwangerschap of borstvoeding

 

3. Waarom is dit een must-do behandeling?

Het is wetenschappelijk bewezen dat LED de fibroblasten en collageenvorming stimuleert. Daarnaast stimuleert en verbetert LED de bloedcirculatie en je stofwisseling. Met LED therapie kunnen we dus aan huidverbetering en huidverjonging werken. 

 

4. Voor wie is dit geschikt?

LED therapie is geschikt voor iedereen! Heb je last van huidproblemen of wil je jouw huid goed verzorgen, het zal de behandeling in het salon alleen maar extra versterken.

 • acne en ontstekingen
 • fijne lijntjes en rimpels
 • wondjes (intens licht helpt bij de wondgenezing)
 • pigmentvlekken
 • huidverslapping en huidveroudering
 • grove poriën

5. Ideaal om te volgen in kuur!!

Wat een mooie resultaten als je dit in kuur volgt!